Bentuk badan selepas bersalin kebiasaannya berubah dan kadangkala ianya menjadi tekanan kepada ramai wanita di luar sana untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal selepas bersalin. Pelbagai cara dan petua untuk mendapatkan bentuk badan selepas bersalin. Untuk artikel kali ini, kami ingin berkongsi dengan anda semua 5 tips betukkan badan selepas bersalin.

1. Langkah Pertama

Tips Bentukkan Badan Selepas Bersalin

Anda sendiri kena betul-betul tekad untuk dapatkan semula bentuk badan anda tersebut. Anda tidak boleh menangguhkan misi anda dan berlengah-lengah. Motivasi diri anda kena kuat supaya anda boleh disiplinkan diri anda sebelum anda terlambat untuk melakukannya sebaik sahaja selepas bersalin. Ini merupakan langkah pertama untuk tips bentukkan badan selepas bersalin.

2. Rehatkan badan anda secukupnya

Tips Bentukkan Badan Selepas Bersalin

Semasa berpantang anda perlu rehatkan badan anda secukupnya dengan baik. Sebagai contoh, badan wanita yang selepas melahirkan penat dan mudah letih kerana banyak tenaga telah digunakan. Oleh sebab itu, semasa berpantang adalah waktu untuk  berehat secukupnya supaya tenaga dapat ditingkatkan semula.

3. Berganding bahu bersama pasangan untuk sama-sama motivasikan diri

Tips Bentukkan Badan Selepas Bersalin

Pasangan anda adalah motivasi yang terbaik untuk anda. Anda boleh berbincang dengan pasangan anda untuk sama-sama berganding bahu dan menyokong anda. Senaman yang baik boleh dilakukan bersama-sama dengan pasangan kerana mereka adalah motivasi terbaik untuk diri anda.

4. Kardio sebagai kunci utama

slimming+tinispa+bentukkan badan selepas bersalin

Senaman kardio yang betul dan tepat adalah yang paling baik dalam tips bentukkan badan selepas bersalin. Apabila dilakukan dengan berdisiplin dan teratur, sudah pasti misi anda untuk mencapai bentuk badan ideal selepas bersalin mudah untuk dilakukan.

5. Penjagaan pemakanan

Sewaktu berpantang, kita diajar untuk mengambil makanan yang sihat dan berkhasiat sahaja. Ini adalah kerana ianya baik untuk system penghadaman kita sekaligus dapat membantu untuk tubuh kita kekal lansing.

6. Penambahan berat badan

Kadangkala ada ibu-ibu selepas besalin tertekan akibat berat badan yang naik. Anda dinasihatkan untuk menjaga emosi anda sebaiknya dan ambil positif tentang penambahan berat badan tersebut kerana ianya boleh membantu untuk membentuk otot anda,namun jangan dibiarkan ianya naik secara mendadak kerana itu akan mengakibatkan lemak yang terkumpul

7. Rawatan Perlansingan

slimming+tinispa+bentukkan badan selepas bersalin

Anda digalakkan untuk lakukan rawatan pelansingan supaya dapat mengembalikan kembali bentuk badan anda yang lebih rampin dan tampil jelita selepas bersalin. Rawatan Indiba Slimming di Tini’s Spa pasti sudah tidak asing lagi pada anda semua. Ianya merupakan rawatan perlansingan yang dapat membentuk tubuh badan, menghilangkan selulit serta membakar lemak visceral yang tersembunyi dalam badan kita. Harga untuk 1 sesi rawatan Indiba Slimming ialah RM480 namun kini masih lagi terbuka PROMOSI PERCUBAAN PERTAMA untuk yang terawal sahaja. Harga untuk PERCUBAAN PERTAMA ialah RM240 sahaja untuk 1 sesi. Anda boleh hubungi kami untuk pertanyaan lanjut.

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami di talian :

  • WhatsApp 019-3129606
  • Tini’s Spa Shah Alam 03-55235718
  • Tini’s Spa Ampang 03-42701292
  • Tini’s Spa Bangi 03-89289529

Untuk sebarang pertanyaan, anda juga boleh hubungi kami di talian Whatsapp, Facebook Tini’s Spa, dan Instagram Tini’s Spa.

Artikel berkaitan :

video copilot fx console

driver booster 6.2 license key

edius video editing software free download full version crack

aomei partition assistant license code

Inpage Download